Wednesday, July 28, 2010

Tongkat Orang Buta

Kali ini untuk post PROJEK ELEKTRONIK,saya telah menyiapkan Tongkat Orang Buta.PROJEK ELEKTRONIK ini adalah gabungan ultrasonic sensor dan microcontroller.LCD juga disambung untuk memberi jarak tongkat dan Halangan di hadapan.Jgn salah sangka,org buta mmg x dapat membaca nilai jarak pada LCD...tetapi LCD adalah untuk CALIBRATION yg akan dilakukan oleh rakan si buta...Buzzer juga di lekatkan sekali di mana lagi dekat halangan,lagi laju bunyi....tetapi,projek elektronik ini tidak sesuai bg org yang buta huruf... ; )....

20 comments:

  1. bleh tak nak tau lebih detail pasl projek niehh

    ReplyDelete
  2. nk detail sal prjek ni leh x???ermmm lau blh nk tgk litar

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. brpe kos tuk projek nie?? lau bleh nk tau lebih detail sal projek nie.. reply kt fiq6035@gmail.com

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Salam..
    Sye nk detail untuk projek ni bole x.?:-)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. saya berminat dengan tongkat org buta elektronik... berapa rm yea 1 projek nie.. tok semua projek,proposal,salinan program pe saja just nak tau lau harga bpatutan saya nak ambil satu untuk ieda final projek saya nanti... tlg bg senarai harga yea tq

    ReplyDelete
  9. sy berminat ngan projek nie... ble email sy kos anggaran termasuk proposal, report akhir dan semua la yg sewaktu dgannya... email sy gadeqo888@gmail.com

    ReplyDelete
  10. selamat malam...bleh sy taw ney projek dgn lbih detail ka??nak juak taw mcm mna coding ma litar skematikny ney..hahaha...email sy premiumemas92@gmail.com

    ReplyDelete
  11. nak detail untuk projek ni bleh tak..reply kt rjnazran @gmail.com

    ReplyDelete
  12. nak detail tentang projek ni boleh x?? plesss..email saya shu.nurulz@gmail.com

    ReplyDelete
  13. salam. saye nak jugak bole? tolong emailkan azarahmat93@gmail.com. terima kasih :)

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum, saya berminat sangat dengan projek ni . boleh tak saya nak info pasal projek ni dengan lebih details ?
    emel : naqiuddeenmustafa@gmail.com
    boleh beri detail, proposal, equipment, cost. dan sebagainya..
    terima kaseh

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum...saya nak lebih detail sal projek nie...circuit dia sekali...
    nie email saya : su_haiza@yahoo.com
    nk proposal sekali....

    ReplyDelete
  16. salam...ada x video tentang tongkat orang buta ?

    ReplyDelete
  17. salam..sy nk detail projek ni blh x??skali degan litar die
    email zakuan05@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Saya berminat boleh tak email detail die pada saya..
    taufik_5053@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. saya berminat dengan project ni. boleh bagikan detail kat vanessasentiah@gmail.com, kalau boleh nak ASAP

    ReplyDelete