Sunday, August 22, 2010

Tudung Saji automatik



Hai,Untuk post kali ini,Tajuk nya agak extreme dimana ia gabungan melayu dan California (tudung saji=melayu;automatik;ala2 california) ;)
Untuk post PROJEK ELEKTRONIK kali ini,Tudung saji automatik adalah satu tudung saji yang unique kerana terdapat controller box yang dapat kita gunakan untuk set berapa temperature di dalam tudung saji yang kita nak.
Contohnya,bila nak berbuka puasa,kita pun belila karipap 6 bijik.So,kita makan 3,balance lagi 3.Lagi 3 biji tu,kita nak simpan buat sahur.So kita pun letaklah yang 3 biji tu dalam tudung saji automatik dan kita setkan suhu 50 darjah celcius.Bila kita bangun je sahur pukul 5,kita boleh terus buka tudung saji,telan karipap dan tidur semula tanpa perlu membuka mata dan memanaskan karipap.
Pada controller tersebut terdapat setting button dan LCD yang membolehkan kan kita set berapa suhu yang kita rasa sesuai.
Kelebihan tudung saji nie berbanding microwave oven adalah (1)Lebih menjimatkan eletrik (2)Lebih mudah digunakan

73 comments:

  1. adakah projek ini tdak membahayakan?

    ReplyDelete
  2. apakah nama alat yang digunakan selain lcd

    ReplyDelete
  3. alat selain LCD? betul ke soalan ni?
    Sya tlg jawab bleh :)
    ke nak tanya apa output selain LCD.
    Boleh pakai 7 segment display la logic nya

    ReplyDelete
  4. Salam... Boleh x terang kan dgn lebih details lagi.. Berminat lah..

    ReplyDelete
  5. Salam..
    Bole x terangkan mcm mne projek ni berfungsi dan ape alatan yg digunakan
    saya berminat dgn projek ni..

    ReplyDelete
  6. salam..boleh x bg circuit design utk project ni?

    ReplyDelete
  7. salam boleh x bgi circuit, proposal
    eika_zulaikha27@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. salam.. boleh x bg bahan yg guna.. yang basic2 je.. thanx.. nazrinnasron108@gmail.com

    ReplyDelete
  9. As'salam boleh tak bagi bahan2 yang digunakan :) fatenaquila@gmail.com . Thanks :)

    ReplyDelete
  10. salam.....saya berminat pada projek "Tudung Saji automatik" nie..ini email saya... nazmie.yusof@gmail.com..terima kasih

    ReplyDelete
  11. hai..can i have the details of this project, its schematic and what components we should hve to do this ? if u dont mind, this is my email shekinah.tc@gmail.com . thanks ya~

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum..
    sya berminat dengn projek nee..
    bleh bgi sya proposal die..
    email sya : Astacorn@gmail.com

    ReplyDelete
  13. boleh bgtau alat2 yang digunakan x?latiffkz@gmail.com

    ReplyDelete
  14. sya nk details tntg projek ini bleh x??? cutie_yan1509@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. salam. nak info lebih lanjut tentang projek ini. email dekat arefiz07@yahoo.com tq.

    ReplyDelete
  16. salam, saya berminat dengan projek ini untuk final projek saya. atau spa2 yg telah mmbuat projek ini yang ingin menjual sila email ke muhammad101haziq@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Salam.nak details tentang projek ini, boleh?
    email: numi.25691@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Salam, saya berminat sangat dengan projek ni . boleh tak saya nak info pasal projek ni dengan lebih details ?
    emel : smiles_gurlz93@yahoo.com

    terima kaseh ;)

    ReplyDelete
  19. Salam, saya berminat sangat dengan projek ni . boleh tak saya nak info pasal projek ni dengan lebih details ?
    amirahhusna.my@gmail.com / mieya_miyukie@yahoo.com.. tq

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum, saya berminat sangat dengan projek ni . boleh tak saya nak info pasal projek ni dengan lebih details ?
    emel : syahir_climax1@yahoo.com
    boleh beri detail, proposal, equipment, cost. dan sebagainya..
    terima kaseh

    ReplyDelete
  21. salam saya berminat pada projek ni.. boleh email saya... sitisarahkhairolanuar@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum, saya berminat sangat dengan projek ni . boleh tak saya nak info pasal projek ni dengan lebih details ? iza1308suck@gmail.com
    boleh beri detail, proposal, equipment, cost. dan sebagainya..
    thanks..

    ReplyDelete
  23. ape lg equipment yg digunakan?? bleh tak email kan info lebih lanjut pasal projek ni?? ni email... aiman.zafran@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. salam. saye nak jugak bole? tolong emailkan azarahmat93@gmail.com. terima kasih :)

    ReplyDelete
  25. salam. boleh tak email kat sy proposal project ni. kat hanisa@bqe-engineering.com

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum, saya berminat sangat dengan projek ni . boleh tak saya nak info pasal projek ni dengan lebih details ?
    emel : naqiuddeenmustafa@gmail.com
    boleh beri detail, proposal, equipment, cost. dan sebagainya..
    terima kaseh

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum, saya berminat dengan projek ini.boleh tak email dkt saya litar elektronik projek ini.. ikhwan199388@yahoo.com

    ReplyDelete
  28. Tolong berikan maklumat lebih lanjut tentang projek ini. Saya buat projek ni untuk final projek saya. Please.

    ReplyDelete
  29. salam..saya student dari melaka..saya telah mengambil projek ini sbgai projek tahun akhir saya..boleh x emailkan saya tentang projek ini,contoh proposal,equipment,litar yang digunakan,cost dan sbagainya.. ini email saya hazmizan7132@yahoo.com..lagi 1 saya juga ingin menambah fungsi projek dgn mnggunakan smartphone..jadi,minta tolong terangkan lebih detail tntang projek ini..trima kasih.. ^___^

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum....boleh saya dapatkan semua maklumat tentang projek ini....minat la bt untuk projek sem last ne....ne email saya...naz_blur90@yahoo.com

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum,..
    bleh kongsi kn maklumat lengkap psal projek ini
    saya sgt brminat dgn projek ini..... mamatbakh91@yahoo.com

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum.. saya sutdent dari bangi. Saya mengambil projek ni untuk projek tahun akhir. sebabnya saya tertarik dengan projek ni,,, saya ingin tahu tentang projek ni contoh proposal, equipment, kos yang di gunakan litar yang digunakan dan sebagainya. terima kasih. nadyahaziz@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum saya berminat dgn proposal neyh bole bg detail x??
    email saya ..syazamurfiqah43@gmail.com

    ReplyDelete
  34. asssalmualikum saya berminat dgan projek ini boleh beri x cara untuk membuat projek ini???....email saya ...amirulalifadzli@gmail.com

    ReplyDelete
  35. salam boleh x bgi circuit, proposal
    minikhwan7@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Salam,,boleh tak terangkan dgn lebih detail tntg projek ini..sbb sy tertarik dgn projek ini,,adakah ia tidak membahayakan ?? mierappd@gmail.com tq.

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum....boleh saya dapatkan semua maklumat tentang projek ini....minat la bt untuk projek sem last ne....ne email saya.. sauffian@gmail.com
    hantar secepat mungkin boleh x

    ReplyDelete
  38. Macamana nak buat alat ni? Boleh emel to beastbeauty9099@gmail.com kena buat untuk projek band 6 nii

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum, saya berminat sangat dengan projek ni . boleh tak saya nak info pasal projek ni dengan lebih details ?
    emel : mohdabqari94@gmail.com
    boleh beri detail, proposal, equipment, cost. dan sebagainya..
    terima kaseh

    ReplyDelete
  41. Assalammualaikum~saya berminat dengan projek ni..boleh saya dapatkan detail projek ni..proposal,cost,komponen dan yang berkaitan dengannya
    Emel=faisal.uchiha@yahoo.com.my
    Terima kasih

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum..saya berminat dengan projek ni..boleh bagi detail x?..
    email; miorzubairazam1794@gmail.com
    tq.

    ReplyDelete
  43. Assalamualikum, saya berminat dngan projek ni, boleh x bagi detail dekat faris.irsyad93@gmail.com
    tg.

    ReplyDelete
  44. Assalamualikum, saya berminat dngan projek ni, boleh x bagi detail dekat amyacer14@gmail.com
    tg.

    ReplyDelete
  45. Boleh bagy detail pasal project nie email kan iddinkamal95@gmail.com

    ReplyDelete
  46. Boleh bg lg detail x, dan jgak alamat yg terdekat, area melaka =syahmiafif95@gmail.com

    ReplyDelete
  47. salam... saya berminat dengan projek ni boleh bagi detail kat zaimdanny96@gmail.com

    ReplyDelete
  48. Salam. saya tgh membuat projek akhir, sye rasa ingin membuat projek tudung saji.. bole tak bagi detail litar, bahan, dan cara buat di emel zenryo96@gmail.com.. harap dapat membantu.. T.Q

    ReplyDelete
  49. Salam. saya tgh membuat projek akhir, sye rasa ingin membuat projek tudung saji.. bole tak bagi detail litar, bahan, dan cara buat di emel zenryo96@gmail.com.. harap dapat membantu.. T.Q

    ReplyDelete
  50. salam.....saya berminat pada projek "Tudung Saji automatik" nie..ini email saya..rieuzetsu@yahoo.com

    ReplyDelete
  51. salam, boleh anda menghantar litar projek dan bahan-bahan yang digunakan ini kerana saya berminat dengan projek anda. ini email saya mounkeyy.de.luffe@gmail.com

    ReplyDelete
  52. Boleyh emelkan sy this circuit n detail2 projek emelkan sy di mmuhdhaikal77@yahoo.com
    Atau whatapp 0195638845

    ReplyDelete
  53. salam, boleh anda menghantar litar projek dan bahan-bahan yang digunakan ini kerana saya berminat dengan projek anda. ini email saya afaris240@gmail.com

    ReplyDelete
  54. Assalam saya berminat dengan projek ni.. bley bgi saya maklumat2 tentang projek ni.. terima kasih.. acapfaisal95@gmail.com

    ReplyDelete
  55. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  56. salam , saya berminat dengan project ni ... boleh emailkan sedikit detail tentang project ni ?
    ini email saya abdulfaiz1808@gmail.com .. wasap 0145028846

    ReplyDelete
  57. assalammualaikum..saya berminat dengan project nie bos..boleh tak bos hantar lebih detail tentang project nie ke email saya..ini email saya braderstella@gmail.com tq :)

    ReplyDelete
  58. Assalam saya berminat dengan projek ni.. bley bgi saya maklumat2 tentang projek ni dan litar2 schematic.. Ribuan terima kasih
    Airil9975@gmail.com

    ReplyDelete
  59. Assalamualaikum . saya student polimas. boleh bagi butiran lebih lanjut tak tentang projek tudung saji ini . saya mengambil projek ini pada projek akhir saya . saya harap encik boleh kongsikan kpd saya . tok_ah75@yahoo.com

    ReplyDelete
  60. Assalamualaikum . saya pljar thun akhir skrg ini..boleh x encik kongsikn idea projek ini...sya cuba untuk modify drpda idea projek encik..sangat2 berminat dgn porjek encik..emailkn pda saya detail projek. email : lamaksumpit@gmail.com...trima kasih =)

    ReplyDelete
  61. Askum dan slam sejahtera, sy berminat dengan projek ini..mohon kongsikan maklumat proses pembuatan..terima kasih..izazalina@gmail.com

    ReplyDelete
  62. assalamualaikum..sy bminat dgn projek ni sbgai projek akhir sy,,,boleh tak sy nak maklumat yang lebih details sbb nak bina..sy mkanikal am psmza,,,
    terima kasih.
    zunisaalif@gmail.com

    ReplyDelete
  63. Assalamualaikum...Projek ini menarik minat saya. Boleh terangkan secara detail tentang product description. kumpulan saya bercadang ingin buat projek ni...bagaimana buat, apa komponen yang digunakan,dengan proposalnya sekali... Terima kasih..email saya tokdalik58@gmail.com atau ws 0147239092

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  65. Saya perlukan detail....tlg berikan seperti nama2 bahan untuk dibuat...email saya blackproteam@gmail.com

    ReplyDelete
  66. saya perlukan maklumat yg lebih lanjut...boleh tolong emailkan proposal bagi projek ini pada saya...
    wanz1235@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  67. Saya juga perlukan maklumat tentang projek ini. Emailkan pada saya.
    fuadns96@gmail.com
    Terima kasih :)

    ReplyDelete
  68. Assalam , saya perlukan maklumat tentang projek ini.emailkan kpada saya
    Andyraiyan24@gmail.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  69. assalamualaikum tuan.. saya sangan berminat dengan projek tuan. boleh tak kongsikan maklumat tentang projek ini..shdptra@gmail.com

    ReplyDelete
  70. Assalam.. bleh emailkan pda sy tak alat dgn bahan yg digunakan dlm projek ni? Sy buat alat ni utk projek akhir tahun sy. Email : akulahnasri14@gmail.com

    ReplyDelete
  71. Assalam boleh emailkan projek ni dekat 98.ierya@gmail.com

    ReplyDelete
  72. Assalamualaikum .. boleh kah emailkan x pada sy berkaitan cara2 dan alat alat yg digunaka untuk membuat projek ni.. muhdf3238@gmail.com

    ReplyDelete