Friday, August 16, 2013

Projek automatik sportlight

Post projek pada kali ini adalah mengenai automatic sport light system.

Contoh Situasi : Cik Hannan mempunyai sebuah rumah di sebuah taman perumahan.Cik Hannan adalah seorang peiaga perfume di kawasan perumahannya sehingga semua orang mengenali beliau sehingga orang buta pun boleh menjumpai rumahnya kerana bau perfume yang terlalu kuat dari dalam bilik simpanan perfumenya.Nak dijadikan cerita,terdapat 2 orang peminat perfume yang terkenal ingin merompak rumah nya.Jadi untuk memudahkan cerita,kita letaklah nama perompak ini matnor tora tora dan nora bora bora( bukan nama sebenar).
Apabila matnor tora tora dan nora bora bora memasuki kawasan rumah tersebut,maka system keselamatan ini akan mencari objek luar biasa yang memasuki rumahnya.Bila objek pelik dikesan,maka sportlight akan dinyalakan dan menyuluh mat nor tora tora dan nora bora bora.
Kelebihan system ini adalah :
(1) Lampu tidak sentiasa terbuka dan ini menjimatkan elektrik
(2) Lampu tidak sentiasa terbuka dan ini tidak mengganggu jiran2
(3)Akan mebuat perompak confuse dan keliru seperti
(4) Cik Hanan dapat menjimatkan wang eletriknya dan melabur lebih byk wang untuk membeli stok perfume sehingga mampu memliki kedai yang lebih besar dari kedai Jaafar Rawas.

Lihat video dibawah:


116 comments:

  1. saya berminat dengan projek automatik spotlihgt ini.
    boleh tolong emelkan di poji.email93@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum fauzy.. Owner ada email kt Awk x ttg project ni

      Delete
  2. bro.. sy berminat dgn projek ni.. blh tlong emailkn data2 lebih lanjut psl projek ni?
    mohd.sabri09@gmail.com

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum.. sy berminat dgn projek ni.. :) harap boleh tolong email kn secara detail tentang projek ni.. Tq ,email syafiqsaudinii@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Saya brminat dgn projek ney boley tlong emelkn sye alat2 yg prlu digunakn srta litar lengkap kat shue92adda@ymail.com

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum.. sy berminat dgn projek ni.. :) harap boleh tolong email kn secara detail tentang projek ni.. Tq ,email ganas_parok@ymail.com

    ReplyDelete
  6. sy berminat dengan projek ni..blh tlog emelkan scara detail component and circuit projek ni.. syafieyusof93@yahoo.com..

    ReplyDelete
  7. tolong email kan kat sy detail projek ini one_iz89@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. Saya berminat dgn projek ni. Boleh tlg emailkan detail berkenaan projek ni muhdsaufi_mohdishak@yahoo.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum saya berminat dgn projek ni. Boleh tak emailkan saya detail projek yusrariena@gmail.com
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. Salam...

    Brminat dgn projek ini.Jika tidak keberatan, boleh saudara tlong emelkan tentang projek ini.terima kasih :)

    fantasyenix@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Salam...

    Brminat dgn projek ini.Jika tidak keberatan, boleh saudara tlong emelkan tentang projek ini.terima kasih :)

    omreiokong@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.. Bole x tuan terang kn serba sedikit ttg project ni... Brg2 y digunakan.. Email sy aziziebravo@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum...buleh tolong emel kan details about this projek.... mohd.norsyamil@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. salam.....bole tlg emailkan details projek nie tak....iffahshafina0904@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Asalamualaikum. saya tengok projek awak nampak menarik. Btw saya ingin tahu cara nak buat projek tu. Boleh awak emailkan kat saya bahan, litar projek, serta benda yang berkaitan tentang projek tu. Email saya kherol17@gmail.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro, dah dapat respond x untok projek ni..?

      Delete
  16. Salam bro...boleh tolong emailkan details projek nie tak... dhilvindellz@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. apa2 sms 0193229318 ya kawan kawan

    ReplyDelete
  18. Tolong email kn detail projek ini
    torikbrash@gmail.com
    017-5430579

    ReplyDelete
  19. tlong emal kan detail pasal projek neyh
    pkq9262@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum...tolong emailkan details pasal projek niy...ariff_safiee@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum. . Saya sangat2 berminat dengan projek ini.. boleh email kan secara detail or proposal ke putraroyalz77@gmail.com. . Terima kasih.. Assalamualaikum

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum...saya berminat ttg projek nie...boleh emailkan saya detail ttg projek nie...terima kasih...
    nadirahieeyra@ymail.com

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum...saya berminat ttg projek nie...boleh emailkan saya detail ttg projek nie...terima kasih...
    muazdekatkelas@gmail.com

    ReplyDelete
  24. boleh tolong emelkan detail project ni di unguvilla@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. salam... saya brminat dgn projek ini
    boleh tk nk detail untk projek ini
    email:
    khairyzainudin@gmail.com

    ReplyDelete
  26. Saya berminat dengan projek ini boleh email detail dekat saya?
    Email: vincentmin85@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Saya berminat dengan projek ini boleh email detail dekat saya?..

    Email .. : puterinoorhazuana@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Salam boleh tolong email kan detail x tentang projek ni.rasa mcm nak buat je projek ni.ni email saya. marshallirfan94@gmail.com

    ReplyDelete
  29. Salam . boleh emailkan detail pasal project ni pada sy ? Project ni mcm menarik . ni emaik sy nurulfarahin.azmi@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. assalam boleh emailkan detail pasal project ni pada sya ? Project ni mcm menarik. email, ainihamirdin@gmail.com

    ReplyDelete
  31. berminat dgn projek ni . nak cuba dekat rumah sendiri . boleh tolong emailkan full detail tentang projek ni ? terima kasih banyak2 tuan :) nicholasrexel@gmail.com

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum boleh bagi proposal tok projek ini.....terima kasih
    fareezkluang94@gmail.com

    ReplyDelete
  33. Saya berminat dengan projek ini,boleh emailkan detail projek pada saya,qilayusof95@gmail.com

    ReplyDelete
  34. Saya berminat dengan projek ini,boleh emailkan detail projek pada saya,qilayusof95@gmail.com

    ReplyDelete
  35. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya yuszwan_yusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya syahhafiz11@gmail.com

    ReplyDelete
  37. Assalam..sy berminat dgn projek ni..blh emailkan sy detail ttg projek ni?
    Email : farihahnordina@yahoo.com

    ReplyDelete
  38. sya berminat dengan projek nie...sya nk thu tentang projek nie
    aeinazreen@gmail.com

    ReplyDelete
  39. nk tahu psl projek nie laa ..
    apeapeponbole@gmail.com

    ReplyDelete
  40. saya tertarik dgn projek ni boleh x emailkn lbh detail ttg projek ni ?? : skylonnevilx@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. assalamualaikum. bro saya berminat dengan projek ni dan saya memerlukan pengetahuan tentang projek ni. boleh tolong emailkan tentang projek ni.

    nassnassuha28@gmail.com

    ReplyDelete
  42. Salam boleh tolong email kan detail x tentang projek ni.rasa mcm nak buat je projek ni.ni email saya mohdhilman95@gmail.com

    ReplyDelete
  43. assalammualaikum. boleh x share cara2 membuat projek ni. berkenan lah..
    aizuddinmsi@gmail.com..

    ReplyDelete
  44. assalammualaikum. boleh x share cara2 membuat projek ni. berkenan lah..
    aizuddinmsi@gmail.com..

    ReplyDelete
  45. assalammualaikum. boleh x share cara2 membuat projek ni. berkenan lah..
    aizuddinmsi@gmail.com..

    ReplyDelete
  46. Helo, sya berminat dgn projek ni..bole emailkan kpda sya komponen-komponen yg digunkan? alen_ddea@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  47. Helo, sya berminat dgn projek ni..bole emailkan kpda sya komponen-komponen yg digunkan? alen_ddea@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  48. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  49. Assalammualaikum sy Berminat dgn projek ni..bole emailkn detail and proposal about this projek tak..as soon as possible please..
    shakirashari95@gmail.com

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum dan salam sejahtera...sya berminat dengan projek ini.boleh emelkan maklumat lengkap dari segi alatan,pemasangan projek ini..terima kasih..izazalina@gmail.com

    ReplyDelete
  51. Assalamualaikum dan salam sejahtera...sya berminat dengan projek ini.boleh emelkan maklumat lengkap dari segi alatan,pemasangan projek ini..terima kasih..hakimifirdhaus@gmail.com

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum dan salam sejahtera...sya berminat dengan projek ini.boleh emelkan maklumat lengkap dari segi alatan,pemasangan projek ini..terima kasih..iqaazulaika@gmail.com

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. assalamualaikum.. saya tertarik dengan projek ni.. boleh emailkan pada saya dgn lebih detail berkaitannya??

    email:fahmiikhwan98@gmail.com

    ReplyDelete
  55. Hai..sya berminat dngan projek ini..boleh email proposal..airilzafrel@gmail.com

    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum, saya berminat dengan projek ni,. boleh emailkan kepada saya dgn lebih detail berkaitannya?

    email saya: btobaiman99vixx@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  57. Asalamualaikum , saya berminat dgn projek ini boleh emelkan kepada saya
    Sergeantagas62@gmail.com

    ReplyDelete
  58. Salam...

    Brminat dgn projek ini.Jika tidak keberatan, boleh saudara tlong emelkan tentang projek ini.terima kasih :)
    Jijanspringter95 @gmail.com

    ReplyDelete
  59. Asalamualaikum , saya berminat dgn projek ini boleh emelkan kepada saya dengan lebih detail
    mohamadsyafiqabdulhalim@ymail.com

    ReplyDelete
  60. Asalamualaikum , saya berminat dgn projek ini boleh emelkan kepada saya dengan lebih detail
    mohamadsyafiqabdulhalim@ymail.com

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum, sy berminat dgn projek ini..boleh tlg emelkn kpd sy apa yg ptut sy buat?... htrkn pd fatinain43@gmail.com

    ReplyDelete
  62. Assalamualaikum. Tlong email kan apa prlu sya buag

    ReplyDelete
  63. salam .. sy berminat dgn projek ni .. boleh emelkn kpd sy ap yg ptut .. rahmannor95@gmail.com .. tq

    ReplyDelete
  64. salam...saya berminat dgn projek cik..bole tolong emailkan detail tentang project ini..terima kasih

    email= aqilsyafiq96@gmail.com

    ReplyDelete
  65. Assalamualaikum dan salam sejahtera...sya berminat dengan projek ini.boleh emelkan maklumat lengkap dari segi alatan,pemasangan projek ini..terima kasih..

    aman160395@yahoo.com

    ReplyDelete
  66. Assalamualaikum...sya berminat dgn projek ini...blh emelkan maklumat lengkap tentang projek ini...terima kasih....

    anokbaik@gmail.com

    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum...sya berminat dgn projek ini...blh emelkan maklumat lengkap tentang projek ini...terima kasih....

    anokbaik@gmail.com

    ReplyDelete
  68. Salam..saya berminat dngan projek ni..boleh emelkan maklumat lngkap tntang projek ni..trima kasih..

    Ikmalfadil97@gmail.com

    ReplyDelete
  69. Salam..saya berminat dngan projek ni..boleh emelkan maklumat lngkap tntang projek ni..trima kasih..

    Ikmalfadil97@gmail.com

    ReplyDelete
  70. Salam..saya berminat dngan projek ni..boleh emelkan maklumat lngkap tntang projek ni..trima kasih..

    Ikmalfadil97@gmail.com

    ReplyDelete
  71. Salam...sya berminat dengan projek ni.boleh emelkan maklumat lengkap tentang projek ni.trima kasih


    Lwinzryson@gmail.com

    ReplyDelete
  72. aslm.....saya berminat dengan projek ini....bole emailkan secara detail tentang projek ini....saya berharap dpt memberi feedback secepat yang mungkin...terima kasih

    hakimmokhtar1998@gmail.com

    ReplyDelete
  73. Salam...sya berminat dengan projek ni.boleh emelkan maklumat lengkap tentang projek ni.trima kasih

    faiqtypenk@gmail.com

    ReplyDelete
  74. assalamualaikkum ? hurmm , saya berminat dengan projek tu . boleh detailkan proposal dan detailkan semuanya . tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie email saya . :)
      - eputerakhir@gmail.com
      - epuboyxz@gmail.com

      Delete
  75. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  76. Bro send proposal sekali .
    #ashnalhairil97@gmail.com

    ReplyDelete
  77. Bro send proposal sekali .
    #ashnalhairil97@gmail.com

    ReplyDelete
  78. Bro tolong email kan data2x nie dengan lebih lanjut .
    #keynal97@gmail.com

    ReplyDelete
  79. as salam, sy berminat nk tau ttng projek no.. boleh encik terangkan pada sy?? ibnua055@gmail.com

    ReplyDelete
  80. assalamuailaikum. saya berminat projek ini untuk final year projek saya.
    boleh tolong bg maklumat lengkap ttg projek ni ?
    email : syamimikhwanidris@gmail.com

    ReplyDelete
  81. Assalamuailaikum. Projek ini nampak menarik. Boleh encik hantarkan kepada saya maklumat berkenaan projek ini?
    Hemel: hmoranis@yahoo.com

    ReplyDelete
  82. Assalamualaikum encik.saya berminat utk mebuat projek ni utk sem 5 saya.Boleh encik berikan maklumat berkenAAN dengan projek ini di
    Gmail: nayaharachi317@gmail.com

    ReplyDelete
  83. Assalamuailaikum encik saya berminat dengan projek ni..Boleh encik berikan maklumat tentang projek ni ?
    Email saya: amirunnazhan445@gmail.com

    ReplyDelete
  84. assalamu'alaikum...saya berminat dengan project ini. emailkan sy detail. muhammadafiqdanial980624@gmail.com

    ReplyDelete
  85. assalamu'alaikum...saya berminat dengan project ini. emailkan sy detail. hudaroslan12@gmail.com

    ReplyDelete
  86. selamat sejahtera, sya suka projek ni. bole bgi lebh detail bgi spotlight auto ini. tlg bgi kan sya email ggagary@gmail.com makasih

    ReplyDelete
  87. Salam tuan . Sy berminat dgn hasil kerja tuan . Boleh emailkan sya bjeleb@hotmail.com . Tq

    ReplyDelete
  88. sgt owesem ini projek...
    klaw tuan boleh berkongsi idea ni sila hntarkn proposal n litar n sgala yang dprlukn utk mnyiapkn projek ni kt email sy.. haikalhakim970705@gmail.com
    terima kasih :)

    ReplyDelete
  89. assalamu'alaikum...saya berminat dengan project ini. emailkan sy detail.nornadia1998@gmail.com

    ReplyDelete
  90. Assalamualaikum.. Sy berminat dengan project ini...emailkan sy detail ke kieyla2509@gmail.com

    ReplyDelete
  91. Assalamualaikum.. Sy berminat dengan project ini...emailkan sy detail ke kieyla2509@gmail.com

    ReplyDelete
  92. Assalamualaikum..boleh tlong emailkan sya detail dn proposal projek ni nuratira927@gmail.com..

    ReplyDelete
  93. Assalamualaikum..boleh tlong emailkan sya detail dn proposal projek ni nuratira927@gmail.com..

    ReplyDelete
  94. Salam. Sy brminat dgn projek ni. Boleh tolong emailkan. khairolzamry@gmail.com.

    ReplyDelete
  95. Assalamualaikum dan salam sejahtera...sya berminat dengan projek ini.boleh emelkan maklumat lengkap dari segi alatan,pemasangan projek ini..terima kasih..

    najwanhazim97@gmail.com

    ReplyDelete
  96. salam. saya berminat dengan projek ini. boleh email kepada saya shahrulhazard@gmail.com

    ReplyDelete
  97. Assalamualaikum.. Saya berminat dengan projek ini.. Boleh email kepada saya
    nurkhairunnisakamarolzaman@gmail.com
    Maklumat lengkap tentang Cara pemasangan litar Dan peralatan projek ini.

    ReplyDelete
  98. As salam,saya sangat berminat dengan projek ini,boleh tolong email kan tentang bahan2 projek,cara2 kepada saya wan.pg69@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum sis.. owner projek dah email sis pasal Bahan atau data untuk projek ni? Kalau tak keberatan boleh emailkan saya bahan2nya?

      Delete
    2. Ni email saya. Tuanimran0727@gmail.com

      Delete
  99. Boleh email saya psal projek nii
    Ni email sy
    izwanlolx007@gmail.com

    ReplyDelete
  100. assalamualaikum...sye brminat dengan projek encik..boleh emailkan kepda saya..email saya intanshyrra@gmail.com

    ReplyDelete
  101. Saya nak buat tempahan projek ni boleh tak

    ReplyDelete
  102. sy berminat dengan projek ini..boleh emailkan kpd sy...
    email : kamalmohdyusof@gmail.com

    ReplyDelete
  103. saya berminat dengan projek ini. boleh tolong emelkan kepada saya.
    hadifister@gmail.com

    ReplyDelete
  104. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  105. salam boleh emailkan detail projek ni :) nurhidayahsuhaimi94@gmail.com

    ReplyDelete
  106. Boleh emailkan projek niy?
    anisamira991207@gmail.com

    ReplyDelete
  107. boleh tak emailkan saya project awak ni ?
    amirulhafizi70@gmail.com

    ReplyDelete
  108. Assalamualaikum. Boleh tak tolong infokan lebih tentang project ni
    norfarhah@icloud.com

    ReplyDelete
  109. Saya berminat dengan projek ini. Boleh emailkan detail ttg prjek ini.
    Calvinjilis67@gmail.com

    ReplyDelete
  110. Saya berminat dengan projek ini. Boleh emailkan detail ttg prjek ini.
    Calvinjilis67@gmail.com

    ReplyDelete