Wednesday, July 3, 2013

Emergency Hospital Traffic Light

Hai semua...SALAM SATU dua tiga testing testing testing one two three.

Pada hari yang berjerebu ini,saya ingin mengepos satu projek elektronik yang amat berkaitan dengan jerebu iaitu hospital.Dan post ini juga berkait rapat dengan hospital iaitu ambulan.Ambulan juga amat berkait rapait dengan traffic light :) Amat confuse? rilekk brader,,,,brader rilek.....
Ok tuan tuan and gentlemen..cer tgk gamba di atas.

untuk video sila click link dibawah


Contoh permasalahan:
Andaikata Baharom Kassim bin Roslan Selamat adalah nama pemandu ambulan tersebut.Saudara Baharom Kassim bin Roslan Selamat sedang membawa seorang wanita yang bernama Zamilah Kasnan binti Murad Lorat  yang sedang kesakitan ke hospital. 
Dalam keadaan gambar di atas,Baharom Kassim bin Roslan Selamat perlu membunyikan hon dan signal serta perlu berhati hati untuk masuk ke simpang hospital.Ini sangat membahayakan Baharom Kassim bin Roslan Selamat dan  Zamilah Kasnan binti Murad Lorat.

Penyelesaian Masalah :
Dengan ada nya system ini dalam pos projek elektronik pada kali ini,maka Baharom Kassim bin Roslan Selamat hanya perlu menekan remote yg tedapat padanya dan dengan secara pantas dan tuntas seperti kata kata iklan kamus elektronik Dato fadzley juara master shef selibrity,maka traffic light D akan bertukar menjadi hijau.
untuk video sila click link dibawah