Wednesday, July 3, 2013

Emergency Hospital Traffic Light

Hai semua...SALAM SATU dua tiga testing testing testing one two three.

Pada hari yang berjerebu ini,saya ingin mengepos satu projek elektronik yang amat berkaitan dengan jerebu iaitu hospital.Dan post ini juga berkait rapat dengan hospital iaitu ambulan.Ambulan juga amat berkait rapait dengan traffic light :) Amat confuse? rilekk brader,,,,brader rilek.....
Ok tuan tuan and gentlemen..cer tgk gamba di atas.

untuk video sila click link dibawah


Contoh permasalahan:
Andaikata Baharom Kassim bin Roslan Selamat adalah nama pemandu ambulan tersebut.Saudara Baharom Kassim bin Roslan Selamat sedang membawa seorang wanita yang bernama Zamilah Kasnan binti Murad Lorat  yang sedang kesakitan ke hospital. 
Dalam keadaan gambar di atas,Baharom Kassim bin Roslan Selamat perlu membunyikan hon dan signal serta perlu berhati hati untuk masuk ke simpang hospital.Ini sangat membahayakan Baharom Kassim bin Roslan Selamat dan  Zamilah Kasnan binti Murad Lorat.

Penyelesaian Masalah :
Dengan ada nya system ini dalam pos projek elektronik pada kali ini,maka Baharom Kassim bin Roslan Selamat hanya perlu menekan remote yg tedapat padanya dan dengan secara pantas dan tuntas seperti kata kata iklan kamus elektronik Dato fadzley juara master shef selibrity,maka traffic light D akan bertukar menjadi hijau.




untuk video sila click link dibawah













28 comments:

  1. Assalamualaikum ,.Saya sangat tertarik dan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut projek ini, kalau tak keberatan tolong emailkan detail tentang projek ni pd sy. azrul7310@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Assalam...sye pon agk trtarik ngn projek ni.....boleh email detail projek ni pd saya?.....akmalzainal3066@gmail.com

    ReplyDelete
  3. salam ..bestnye project nie boleh bg detail kat sy..
    hidayatulsyakira@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Salam sy nak details projek ni boleh x email kan ke kakasir22_92@gmail.com.. Tq atas perkongsian yg menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori wrong email kakasir22_92@ymail.com

      Delete
  5. hye....sy berminat denagan program ni...boleh x hantar details kt gmail sy...kalo boleh secepat mungkin...
    email:arekim522@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Bole emailkn sy detail project ni. fyfy_xoxo@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. assalam...bos bleh emailkan program ni x...sy nk try run dengan projek sy..nmpak mcm smart je cara lampu kuning blinking lepas button ditekan
    ni email sy..dweyn13@gmail.com

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum ,.Saya sangat tertarik dan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut projek ini, kalau tuan dapat tolong emailkan detail tentang projek ni pd syazriladha_94@yahoo.com. syukran.

    ReplyDelete
  10. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya yuszwan_yusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. blh tolong email saya details projek ini? jeinath@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  12. Salam, saya brminat dgn projek. Boleh bg dgn detail tntang projek ini

    judinazid@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Email saya details project ni..
    sanggavi20@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Email saya details project ni..
    sanggavi20@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Selamat sejatara Encik ,saya berminat dengan projek ini.Boleh bagi detail tentang projek ini
    v6225468@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Mgkin akn jd mslh bila remote tu ditiru dan jtuh ke tgn awam..

    ReplyDelete
  17. Mgkin akn jd mslh bila remote tu ditiru dan jtuh ke tgn awam..

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum ,.Saya sangat tertarik dan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut projek ini, kalau tak keberatan tolong emailkan detail tentang projek ni pd sy. khaizurankhalid96@gmail.com

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum ,.Saya sangat tertarik dan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut projek ini, kalau tak keberatan tolong emailkan detail tentang projek ni pd sy. khaizurankhalid96@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Boleh emailkan pada saya detail pasal projek ini...syawal.adam369i@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Bole emailkan saya pasal projek ni ...?

    ReplyDelete
  22. Boleh emailkan saya pasal projek ini? nurulhidayahzam@gmail.com

    ReplyDelete
  23. assalam saya berminat dgn projek ini, boleh email kn lebih detail? sbb sya tngah mncari rujukan email : najwanabila0612@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum saya berminat dengan projek ni boleh emailkan lebih detail sebab sya tngah mencari idea projek email ezzatytiz@gmail.com

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum ,.Saya sangat tertarik dan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut projek ini, kalau tak keberatan tolong emailkan detail tentang projek ni pd sy. wenkae0412@gmail.com

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum ,.Saya sangat tertarik dan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut projek ini, kalau tak keberatan tolong emailkan detail tentang projek ni pd sy. wenkae0412@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum...sya sngt tertarik dgn projek ini... bley sye tahu lebih detail pasal projek ini... sent kat email sye baisb6@gmail.com terima kasih

    ReplyDelete