Thursday, July 29, 2010

PROJECT ELECTRONIC RFID MOTOR STARTER

Hai,untuk post PROJEK ELEKTRONIK dan PROJEK ELETRIK untuk PROJEK TAHUN AKHIR,saya telah design satu sistem yang menggunakan litar
(1)Microcontroller
(2)Transistor drive relay
(3)RFID reader.
Apa bendenya ini?Alat ini adalah satu alat security untuk motosikal anda.Untuk anda ingin menghidupkan motosikal anda,anda hanya perlu menyentuh kad pada RFID reader.Jadik,teknologi motosikal EX5 anda hanya tinggal satu tiang je dengan teknologi lamborghini galardo atau SKYLINE GTR..Oleh itu,projek elektronik ini amat sesuai dipasang pada motosikal anda.TAPI AWAS!!!jangan lari dari road block.....Ingatlah ibubapa di kampung...belajarlah rajin2 dan kalau tak tau buat projek,tempahlah projek dgn saya dan bila siap PROJEK ELEKTRONIK anda,saya akan ajar dari A to Z..... ;)

Wednesday, July 28, 2010

Tongkat Orang Buta

Kali ini untuk post PROJEK ELEKTRONIK,saya telah menyiapkan Tongkat Orang Buta.PROJEK ELEKTRONIK ini adalah gabungan ultrasonic sensor dan microcontroller.LCD juga disambung untuk memberi jarak tongkat dan Halangan di hadapan.Jgn salah sangka,org buta mmg x dapat membaca nilai jarak pada LCD...tetapi LCD adalah untuk CALIBRATION yg akan dilakukan oleh rakan si buta...Buzzer juga di lekatkan sekali di mana lagi dekat halangan,lagi laju bunyi....tetapi,projek elektronik ini tidak sesuai bg org yang buta huruf... ; )....

Sunday, July 25, 2010

Video Projek Elektronik Entrance Motorize System

video

PROJEK ELEKTRONIK ini ada lah gabungan beberapa litar elektronik iaitu:

(1)Litar Micro controller
(2)Litar Foward Reverse
(3)Litar LDR(light dependent resistor)
(4)Litar Power Supply

PROJEK ELEKTRONIK ATAU PROJEK ELEKTRIK INI AMAT SESUAI UNTUK DIJADIKAN PROJEK TAHUN AHIR ANDA ;)

Video Projek Elektronik Entrance System

Hi,untuk menyiapkan projek elektronik ini,kita memerlukan Litar LDR ,Litar microcontroller dan Litar foward reverse.
Untuk bahagian pintu pula,kita menggunakan CD-ROM terpakai untuk menggantikan pintu PROJEK TAHUN AKHIR anda.PROJEK ELEKTRIK atau PROJEK ELEKTRONIK ini amat sesuai untuk di applikasikan kepada pelbagai2 projek... ; )

Friday, July 16, 2010

Projek Elektronik

Untuk menghasilkan projek elektronik bagi pelajar diploma Projek Tahun Akhir.
Pelbagai Projek Elektronik Boleh Didapati...

Wednesday, July 14, 2010

Projek elektronik,Projek Elektrik dan Projek Tahun Akhir

Hallo semua.....
Saya ada 3 proposal yang saya buat.Berkaitan dengan wireless....
(1)Street Light Health Monitoring System
(2)Universal Wireless Switch
(3)Wireless PostBox...
Ketiga3 projek Wireless ini berkaitan dengan projek elektronik atau projek elektrik...
Kalau nak,boleh email atau sms saya...POLISI JIWA SAYA "akan di email dalam masa 24 jam " :0

Saturday, July 10, 2010

Robot pencuci Lantai

Untuk post Projek Elektronik kali ini,saya ada Upload Gambar Robot Pengering Lantai Wireless.
Robot ini akan bergerak untuk mengelap lantai.
Tiga komponen utama untuk projek elektronik ini adalah Kipas,Span dan Wiper.
Sangat sesuai untuk rumah yang sudah berbulan2 ditinggalkan pengguna.
Projek Elektronik ini boleh digerakkan menggunakan Wireless Remote control.
SEBUAH PROJEK TAHUN AKHIR atau PROJEK ELEKTRIK yang BEST.

Friday, July 9, 2010

Projek Penapis udara.

Hi,dengan projek elektronik ini,kita dapat sedut udara sekeliling dan filter udara tersebut supaya terhindar dari habuk2 dan kutu-kutu.Projek elektronik ini juga duisertakan dengan perfume...maksudnya org akan kata
"perghhh...bersihnya bilik.dah la bersih,haruuuuuum pulak tu...sabun apa yang encik Pakai???" ;)

Wednesday, July 7, 2010

Wireless Kedai System

video

Kontrol Kipas dan semua lighthing Pakai Remote.hua hua hua>>>

Tuesday, July 6, 2010

Wireless Building System

: ).walaupun kedai saya buruk,tetapi system kawalan kedai saya menghampiri teknologi KLCC....waka waka......Semua alatan di dalam kedai saya dikawal oleh remote control.....sesuai untuk projek elektronik dan projek elektrik

Training Board SIAP..

Hi,untuk post projek elektronik kali ini,saya telah menyiapkan beberapa demo kit untuk projek tahun akhir.projek yang ada pada demo kit ini adalah motor power window speed control,RFID application,litar power supply,litar water level,projek temperature control system,projek wireless radio frequency dll.untuk semua projek elektronik ini,ia amat sesuai digunakan di dalam projek tahun akhir........