Sunday, October 10, 2010

Projek Smart White Board Cleaner






video

Pada post PROJEK ELEKTRONIK pada kali ini,saya post sebuah PROJEK MEKANIKAL untuk PROJEK TAHUN AKHIR.
Projek ini berguna untuk sesebuah organisasi yang besar seperti GOOGLE,FACEBOOK INC dan sebagainya.Tetapi,syarikat syarikat ini masih belum menggunakan projek ini kerana mereka tidak jumpa blog saya :)
Projek ini menggunakan litar microcontroller,litar transmitter,litar receiver,litar transistor drive relay.
Sesuai untuk kegunaan bilik kuliah yang 23 kali hilang pemadam whiteboard dalam masa 2 bulan.

66 comments:

  1. Hello, Apakah pemadam yang anda mengguna untuk mengelap whiteboard tersebut?

    ReplyDelete
  2. macamna cara pembuatan/pembikinannye.termasuk alat dan bahan yang diperlukan.dan berapa kos pembuatannye

    ReplyDelete
  3. salam..
    boleh terangkan macam mane nak bina smart white board cleaner ni?
    termasuk bahan-bahan yang diperlukan..
    saya memerlukannya sebagai projek tahun akhir saya..
    misz_yanyan@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. can i know more detail for this project, please?
    i will make it as my final project
    josh6203@hotmail.com

    ReplyDelete
  5. im interesting with this project.can u please email me more about the detail of this project?

    annleechelbautista01@gmail.com

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. salam.. saya berminat dengan projek ni utk sem akhir saya ni.. blh x bgtahu sy detail projek ini bersama kos pembuatannya..

    emailkan pada saya tweightynuts91@yahoo.com

    berharap. terimakasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong add wecht saya jap..sya nk tnye awk sal projek nim.. please..I'd:ade_2016

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  8. im interesting with this project.can u please email me more about the detail of this project asap? tq :)

    annleechelbautista01@gmail.com

    ReplyDelete
  9. ejah skit boh..
    nk bt projek akhir nie...

    ReplyDelete
  10. emeil xingt bg... joe_9271@yahoo.com.

    ReplyDelete
  11. salam.. saya berminat dgn projek ini..tlg email kat saya eman_hafiezul@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. mintak secepat mungkin ye admin... kalau boleh bgtau saya apa bahan dan peralatan yang diperlukan utk projek ini... serta berapa modal nye ye :)

    ReplyDelete
  13. salam,sy na tau lbh detail sal projek nie x...na buak projek sem akhir...admin pls...
    email afitiey@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Hi,

    I'm interesting about this one. Can you email me the component you use to construct this project at danieldane003@gmail.com

    Looking forward to hearing from you very soon.

    ReplyDelete
  15. can i know more detail for this project, please?
    i will make it as my final project
    nuraziraaziey@yahoo.com
    ASAP plz

    ReplyDelete
  16. i'm interested in this project.... may i know the detailed of this project..... this is for final year project.. pliz email me :- azreen_cumil@yahoo.com.my or coklatstraw@gmail.com

    ReplyDelete
  17. ello...may i know the details about this project coz i'm very interested with this project..i'm on my final year project..hope u will help me..u can contact me at: muizzyunn@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Salam, sy berminat dgn projek nie..boleh tlg email kan x?? hidayahziz@gmail.com tq :D

    ReplyDelete
  19. Salam, saya berminat sangat dengan projek ni . boleh tak saya nak info pasal projek ni dengan lebih details ?
    emel : smiles_gurlz93@yahoo.com

    terima kaseh ;)

    ReplyDelete
  20. Askum...saya berminat dengan projek ini
    boleh beri info lanjut mengenai projek ini
    terima kasih
    profjun91@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. Salam, saya berminat dengan projek anda.
    Boleh saya dapatkan details yang lebih banyak tentang projek ini?
    Emelkan saya radix.line94@gmail.com
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  22. Salam , projek ni ada kaitan dengan projek saya.
    bole x admin bagi saya maklumat tentang projek.
    Email saya ialah spy1hitman@yahoo.com
    harap tuan dapat membantu saya

    ReplyDelete
  23. Salam,saya sangat berminat projek ini. I wanna know more detail about this project please. Email saya ela_suhaila@yahoo.co.uk terima kasih

    ReplyDelete
  24. Salam, blh saya dapatkan detail mengenai project ini tk my final project.. email sy cmah222@gmail.com

    ReplyDelete
  25. salam.sy brminat nk buat projek ni..tlong email sy haqiem1308@gmail.com

    ReplyDelete
  26. Salam sejahtera, emailkan saya detail projek ini ke dee_whiskey@yahoo.com
    Thank you.

    ReplyDelete
  27. salam.sy brminat nk buat projek ni..tlong email zaidi_icecool@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
  28. salam,saya berminat dengan projek ini...tlg email apispermas93@yahoo.com.my..asap...

    ReplyDelete
  29. apa apa boleh sms pada 0193229318 atau email
    jijihobbykit@yahoo.com ya

    ReplyDelete
  30. salam.. saya berminat dengan projek ni utk sem akhir saya ni.. blh x bgtahu sy detail projek ini bersama kos pembuatannya..

    Emailkan pada saya : shamdrift7@gmail.com

    berharap. terimakasih :)

    ReplyDelete
  31. salam sya berminat dengan projek nie..blh bgthu sya detail projek nie..email sya anies_sopyea92@yahoo.com

    ReplyDelete
  32. asalam boleh bagi detail lagi tengtang projek ini. terima kasih syarihatakeshi@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum...
    saya berminat dengan projek ini..
    mohon utk emailkan detail projek ini ke noorfatin246@ymail.com

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum.. saya brminat dgn projek ini. boleh bgy secare trperinci x tntng litar dan komponen elektronik yg digunakan. thanks . mohd_aziim94@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya yuszwan_yusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. Hi,
    I'm interesting with this project.Can u please email me more about the detail of this project.
    Garden_9292@yahoo.com
    Thank you.

    ReplyDelete
  37. saya sangat tertarik dengan projek admin .boleh info projek admin ke email saya .sebab sya mahu buat projk ini untuk projek tahun akhir sya . wannie.sahaja@yahoo.com.my . *mengarap sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wannie ada litar project nie,? boleh share.pada saya

      Delete
    2. dah dapat ke detail projek ni wannie

      Delete
  38. Boleh mintak litar project nie, (izzatsam503@gmail.com)

    ReplyDelete
  39. Boleh saya guna idea ni = hamimibobkelate@gmail.com

    ReplyDelete
  40. Boleh bg lg detail x, dan jgak alamat yg terdekat, area melaka =syahmiafif95@gmail.com

    ReplyDelete
  41. Boleh tak bagi detail tentang projek ini dekat zenryo96@gmail.com.. Saya amat memerlukan maklumat tentang projek ini.. senarai bahan, litar,

    ReplyDelete
  42. saya perlukan detail bg projek ini , hantar ke zahid181011@gmail.com.. bantuan anda amat diperlukan , terima kasih

    ReplyDelete
  43. saya perlukan detail bg projek ini , hantar ke zahid181011@gmail.com.. bantuan anda amat diperlukan , terima kasih

    ReplyDelete
  44. saya perlukan detail bg projek ini , hantar ke zahid181011@gmail.com.. bantuan anda amat diperlukan , terima kasih

    ReplyDelete
  45. Salam.. Saya berminat dengan projek ni utk sem akhir saya ni.. blh x bgtahu sy detail projek ini bersama kos pembuatannya..

    Emailkan pada saya : nazmirazman@gmail.com

    kalau sape2 ada maklumat pasal projek ni. dialu-alukan beri tahu pda email saya.

    ReplyDelete
  46. Saya berminat dgn projek ini. Boleh bagitahu detail dan litar untuk projek ini?

    Qemai@icloud.com

    ReplyDelete
  47. Saya berminat dengan projek ni boleh bagi detail x

    ReplyDelete
  48. Saya berminat dengan projek ni.. Boleh bagi details .. Nurulainmohdali91@gmail.com
    0136276275

    ReplyDelete
  49. Asalamualaikum , saya berminat dgn projek ini boleh emelkan kepada saya dengan lebih detail
    mohamasyafiqabdulhalim@ymail.com

    ReplyDelete
  50. Saya berminat dengan project ini ,untuk final project, blh bg detail tak?. Email: decxx97@gmail.com

    ReplyDelete
  51. saya brmnat nak buat projek ni...pless bagi bahan...mngu ni saya ad present
    pless email: dinmeru96@gmail.com

    ReplyDelete
  52. Assalamamualaikum. boleh bagi details tentang projek ni tak? saya sangat meminati. Please e-mail : syafeqamirul@yahoo.com

    ReplyDelete
  53. Hope to know it more details schaashaffry@gmail.com

    ReplyDelete
  54. Hope to know it more details schaashaffry@gmail.com

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum.... saya berminat dengan projek ini... boleh tak emailkn detail2 projek? hafizfirdaus227@gmail.com

    ReplyDelete
  56. Boleh beri detail tentang projek ni ??

    ReplyDelete
  57. assalamualaikum , bole tak saya nak detail psal projek nih ?
    nabihah670@gmail.com

    ReplyDelete
  58. Boleh emailkan detail pasal projek ini?
    nurulhidayahzam@gmail.com

    ReplyDelete
  59. Boleh emailkan detail pasal projek ini?
    nurulhidayahzam@gmail.com

    ReplyDelete
  60. salam..
    boleh terangkan macam mane nak bina smart white board cleaner ni?
    termasuk bahan-bahan yang diperlukan..
    saya memerlukannya sebagai projek tahun akhir saya..
    arvindraaj0@gmail.com

    ReplyDelete