Sunday, October 17, 2010

Almari Jimat Ruang



video
Hai,pada post Projek Elektronik pada minggu ini,saya akan berkongsi dengan anda tentang Almari Jimat Ruang.
Untuk Projek Almari jimat ruang ini,terdapat bebrapa litar yang terlibat antaranya adalah litar Microcontroller dan Litar Foward Reverse Motor.
Projek ini berguna kepada kawasan yang mempunyai kepadatan manusia yang padat seperti rumah sewa student ataupun rumah kongsi Jurutera2 dari Indonesia mahupun Bangladeshi.
Bila tiada barang diletakkan,kita boleh menekan button up atau button down untuk menggulung almari ini naik ke atas atau almari akan turun ke bawah apabila ingin digunakan.Ia kelihatan seperti magic tapi sebenarnya ia betul2 terjadi dan bukannya dugaaaaan!!!.
Projek elektronik ini merangkumi projek mekanikal juga.Sesuai untuk projek tahun akhir pelajar2.
Saya tak tahu bagaimana saya nak terangkan lebih lanjut,jemputlah ya watching video yang saya post...(blog bermasalah;tak bleh upload video..saya akan upload kemudian)..
Saksikannnnnnlaaaah...

11 comments:

  1. Tinggal kan no telefon abang untuk senang dihubungi

    ReplyDelete
  2. assalam......saya berminat dengan projek anda....boleh saya minta detail dan proposal tentang projek ini...terima kasih
    fareezkluang94@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya yuszwan_yusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. assalam......saya berminat dengan projek anda....boleh saya minta detail dan proposal tentang projek ini kepada saya khairulnajmi177@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Bleh terangkan dengan lebih lanjut kee...saya mau penerangannya...
    tolong email saya ..
    Nie email saya..SafriJuanah97@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum... saya berminat dengan projek ini, boleh terangkan saya lebih teliti contoh objektif dan penyataan masalah.. boleh email kat saya: nasrulizzat38@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Salam bro. Bleh bgi number phone utk dhubungi. Email detail ke itachitsubasa@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Salam boleh terangkan secara detail ke email saya tak tentang projek ini...macam best je...sebab saya penghuni rumah sewa y padat jugak la.. boleh email kan dekat saya nanti ye..

    amiraiya96@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Boleh terangakn secara detail ke email saya tak tenrang projek ini. Janiffer931@gmail.com tq

    ReplyDelete
  10. as salammualaikum tuan, sya berminat benar dengan projek tuan... sya berharap benar tuan dapat email sya utk selanjutnya syazana8818@gmail.com

    ReplyDelete