Sunday, May 18, 2014

Projek Elektronik Barcode Periksaan

Hai..
Assalamualaikum dan salam sejahtera.Post projek elektronik pada hari ini adalah Barcode Peperiksaan.Skematiknya adalah seperti dibawah:


Tujuan Projek Elektronik ini:
Kebanyakan pelajar yang memasuki dewan peperiksaan ramai yang masuk lewat pada zaman sekarang ni.Maklumlah,sebelum nak start periksa pergi siapkan nota2 toyol .Nota2 toyol terbahagi kepada beberapa jenis
a) fotostate buku nota kecik2 dan bawa masuk dewan
b)Ukir nota pada pembaris menggunakan objek tajam
c)menulis nota di atas masking tape dan menampal di kaki seluar dan baju kemeja.

Jadi projek ini tiada kaitan sebenarnya degan toyol mahupun penampar buaya tembaga.
cara kerja projek ini adalah seperti berikut

Contoh situasi  :
Peperiksaan kertas subjek elektif "bagaimana menanam pokok rambutan" 3 kredit akan diadakan pada pukul 11 pagi.
Blangan pelajar :20 orang

Alat ini mempunyai 2 led iaitu merah dan hijau.Apabila pelajar masuk,maka pelajar perlu menggunakan barcode scanner pada kad matrik.

Alat ini akan memaparkan
a)Nama pelajar
b)No id
3)No kerusi
4)Nama mata pelajaran


Apabila cukup 20 orang,maka LED hijau akan menyala menandakan calon telah cukup.

Projek ini saya tujukan semperna Hari Guru iaitu guru saya Cikgu Ali Deraman.Beliau adalah guru memandu saya.Tidak berapa kacak,baju masuk dalam dan gemar memperagakan seluar kudroy coklat.
Selamat Hari Guru Cikgu Ali deraman.



29 comments:

  1. salam,,saya nak tahu lebih lanjut tentang projek ni boleh?? :)

    ReplyDelete
  2. Salam.. projek ni nmpk menarik. Boleh saya tau lebih lanjut tentang projek ni?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ok gan. Keren tuh infonya. Saya juga menemukan website baru yang menjual softlens x2 & acuvue dengan harga terjangkau dan gratis ongkos kirim
    Ayo cek www.lensza.co.id

    ReplyDelete
  5. Asalam, Boleh sy tahu lebih lanjut tentang project ini???....
    Sila Email ke khairilhusaini@rocketmail.com...
    Bantuan Anda sgt dihargai...

    ReplyDelete
  6. salam saya nak tahu lebih lanjut tentang projek ini boleh?
    sila email ke redzonedaughter@gmail.com atau nuraisyah11311@yahoo.com
    kalau boleh ASAP
    tq atas kerjasama dari pihak anda

    ReplyDelete
  7. assalam saya berminat mengenai projek ni. hee. Boleh emailkan tak kat ainihamirdin@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya yuszwan_yusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. Salam.sy berminat dgn projek ini.boleh bg detail proposal kpd sy
    Leeyun_joe@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum...saya amat tertarik pada projek ini...boleh bagi saya detail n proposal tentang projek nie???nie email saya shahrulezcolumbus@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Salam.sy berminat dgn projek ini.boleh bg detail proposal kpd sy funkyazim@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Assalam. Boleh send detail n proposal pasal projek ni dkt email saya nurulnabillah@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Bole email detail about this projek tak..tq as soon as possible yer.. shakirashari95@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Bole email detail and proposal about this projek tak..tq yer.. shakirashari95@gmail.com

    ReplyDelete
  15. assalam
    saya student poli
    saya berminat dengan projek ni dijadikan sebagai contoh projek saya
    boleh emailkan proposal dan detail kepada saya
    adibfaisalbinirwan@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Tlg email kan saya lebih lanjut mengenai projek ni.. affira_idris@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  17. Tlg email kan saya lebih lanjut mengenai projek ni.. affira_idris@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  18. salam. saya amat berminat dengan projek ini. boleh email kan detail tentang projek ini? email saya @amalinayusri363@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  19. salam. saya amat berminat dengan projek ini. boleh email kan detail tentang projek ini? email saya @amalinayusri363@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  20. Salam .. Sy berminat dengan projek INI .. Bolh x email kpada sy tntng selanjutnya .. UTGUNT

    ReplyDelete
  21. boleh wsap sy x bahan2 yg digunakan 0129332569

    ReplyDelete
  22. boleh wsap sy x bahan2 yg digunakan 0129332569

    ReplyDelete
  23. Saya berminat tentang projek ni.boleh bagi detail pasal projek ni?? Email:afif3060@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum cik. Saya berminat dengan projek ni, boleh bagi detail tentang projek kepada saya hasifazman96@gmail.com

    ReplyDelete
  25. salam. saya amat berminat dengan projek ini. boleh email kan detail tentang projek ini? email saya helmy4477@gmail.com

    ReplyDelete
  26. salam. saya amat berminat dengan projek ini. boleh email kan detail tentang projek ini? email fariszul641@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Salam boleh saya dapatkan detail tentang projek ini ?? Email norsyammira2997@gmail.com

    ReplyDelete
  28. salam. saya amat berminat dengan projek ini. boleh email kan detail tentang projek ini? terima kasih email superman17628@gmail.com

    ReplyDelete
  29. salam.sy berminat dgn projek ini.boleh bg detail proposal kpd sy
    hazimkhir94@gmail.com

    ReplyDelete