Thursday, May 6, 2010

Project Electronic Bus Alert System



Hi,untuk post projek tahun akhir bagi bahagian projek elektronik kali ini,saya post tentang Bus Alert System.
Projek ini adalah projek untuk memberitahu pengguna yang berada di bus stand.Bila bus sudah menghampiri bus stand,Indicator pada bus stand akan menunjukkan bus apa yang akan sampai walaupun bus masih jauh dari bus stand.
Untuk penghantantaran data dari bus kepada bus stand,kita menggunakan Radio Frequency(RF) untuk menghantar data
Dengan cara ini,pengguna dapat menyediakan persiapan awal sebelum bus sampai pada bus stand.
Selamat mencuba..

11 comments:

  1. salam... saya berminat dengan projek ni boleh tolong email x bosshulk11@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. salam saya berminat tajuk nih..bole awk emelkn detailnye ezyan_sweet@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. saya berminat dengan projek ini... boleh saya tahu lebih lanjut mengenai projek ini boleh tolong emailkan kepada saya litar serta proposal..

    ab90aziz@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum , saya dbri tugasn untuk membuat projek electronik . minggu dpn saya kne anta kertas kje . so sya mahu buat projek ini .. boleh bg saya detail2 nye ? ini email saya.

    egjiji@yahoo.com

    kerjasama tuan amat sy hargai .

    ReplyDelete
  5. TOLONG HANTAR PROPOSAL ENCIK SEBB KAMI ADA SEHARI JE UNTUK BUAT PROPOSAL SO KAMI MEMANG SUKA DENGAN PROJEK ANDA SAYA HARAP TUAN /PUAN HANTAR EMAIL PROPOSAL KEPADA RUBINERAVI68@YAHOO.COM

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..sy sgt berminat dgn projek ni.sgt urgent! Tlg email sy detail leh x? izah.zaza@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. Salam...sy berminat dgn projek nie..blh bg detail tak..proposal sekali..urgent..!email safuanjunior95@gmail.com

    ReplyDelete
  8. please emel me for this projek umairafatiha32@gmail.com

    ReplyDelete
  9. salam.. saya sgat berminat dengan projek ini... klaw bley tlong email kan tentang details pasal projek nie... maybe proposal pasal projek nie kew... emailkan kat email saya ahmadsyazli12@gmail.com .... bantuan anda amat kami hargai... tq...

    ReplyDelete
  10. salam..project sya nie sama mcm tjuk cik..bleh sya thu cik pkai board pe utk transfer data dri bas ke terminal bas..brape angaran jarak dri bas dgn terminal bas..aminur_misran93@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum.. saya berminat dan sangat tertarik dgan projek ni memandangkan kita masih belum ada system ni. so saya boleh bawa untuk final year project saya. boleh encik email kan secara detail dekat saya. saya harap encik dapat membantu.
    ummihafizah1210@gmail.com

    ReplyDelete