Tuesday, August 10, 2010

Temperature Control System
Hi,Selamat Menyambut Ramadhan kepada semua muslimin dan musimat.Semoga kita semua mendapat keberkatan dan ibadah yang maximum untuk bulan Ramadhan ini.
Pada Post PROJEK ELEKTRONIK pada kali ini,saya ada post satu PROJEK ELEKTRONIK yang bertitle "TEMPERATURE CONTROL SYSTEM".Fungsi system nie macam nie..Contohnya kita sambung pada kipas.Kita boleh set temperature berapa yang kita nak(contohnya 30 degree celcius).Apabila suhu sekeliling melebihi 30 degree celcius,maka relay akan on dan Kipas akan on secara automatik.Projek ini banyak applikasinya.
Litar yang terlibat adalah LITAR MICROCONTROLLER , LITAR BEKALAN KUASA , LITAR RELAY dan LM35Z sebagai TEMPERATURE SENSOR.
Selamat Berfikir....

ps:Projek ini tidak sesuai dibuat oleh pelajar politeknik di kutub utara atau selatan. ;)Ini kerana di sana takde politeknik. ;)

AMARAN: JANGAN PASANG ALAT INI PADA BADAN IBUBAPA ANDA YANG TENGAH MARAH!! ; )

21 comments:

 1. ape die punye disadvantages ngn advantages..???

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. boleh saya dapatkan litar serta proposal..
  email saya diana_emira@yahoo.com..tq:)dan ajeerahchipmunk@gmail.com

  ReplyDelete
 4. Salam, sy berminat dgn projek nie..boleh tlg email kan x?? hidayahziz@gmail.com tq :D

  ReplyDelete
 5. hi boleh saya dapat kan litar projek ini......email Anipsmart@yahoo.com terima kasih....

  ReplyDelete
 6. assalammualaikum.. saya berminat dengan projek ini boleh tolong email kan pada saya (ariff_azhar@rockemail.com)

  ReplyDelete
 7. salam..hai..saya berminat dengan projek nie..bole kongsi kertas kerja skali dengan litar skematik dan semua yang terlibat dlm projek nie..nie email saya..ozzahery@gmail.com..

  ReplyDelete
 8. assalamualaikum hi, saya berminat dengan projek nie..bole kongsi kertas kerja dengan litar skematik dan semua yang terlibat dlm projek nie..ini email saya..( Zuu.mohammad@ymail.com)

  ReplyDelete
 9. assalamualaikum...saya minat tgk projek ne...leh kongsi ngan saya x???ne email sy naz_blur90@yahoo.com

  ReplyDelete
 10. Saya berminat dgn idea projek anda, boleh tlg emailkan kpda saya details dan proposal secepat mgkin di mohamadnorazri5479@gmail.com .. TERIMA KASIH ..

  ReplyDelete
 11. saya nak tahu dia pakai pic ape?PIC 16FXXX ke ape?
  kalau boleh share die punye litar dan sc.code..urgent..
  yahoo : hafiq_darklows@yahoo.com

  ReplyDelete
 12. Salam...boleh share litar ini?
  greenkids94@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Saya berminat dgn idea projek anda, boleh tlg emailkan kpda saya details dan proposal, aturcara..dengan secepat mungkin arewwie@gmail.com .. TERIMA KASIH ..

  ReplyDelete
 14. assalamualaikum, saya berminat dengan projek ini, saya minta jasa baik pihak tuan/puan untuk menghantar detail lengkap serta proposal tentang projek ini, terima kasih. saya.acai@gmail.com

  ReplyDelete
 15. hello, saya berminat dgn projek ini dan saya ingin tau dgn lebih lanjut ttg projek tersebut. kalau tidak keberatan boleh tolong hantarkan saya iaitu litar schematik, litar pcb dan senarai komponen.. jika ada proposal hantarkan skali boleh.. email saya afiqrejab97@gmail.com / afiqrejab007@gmail.com. jasa tuan/puan amat saya hargai..

  ReplyDelete
 16. assalamualaikum, saya berminat dgn project ini. minta jasa baik tuan/puan untuk kongsikan detail dan proposal mengenai project ini. jasa baik tuan/puan amat dihargai, terima kasih. siti.manora@yahoo.com

  ReplyDelete
 17. Assalamualaikum tuan/puan saya amat beminat dgn projek ini. Bolehkan tuan/puan kongsikan details dan proposal projek ini? Tuan/Puan boleh emelkan ke irfanazmi72@gmail.com atau irfannor33@yahoo.com. jasa baik anda amat dihargai semoga Allah memberkati hidup tuan/puan.

  ReplyDelete
 18. Assalamualaikum tuan/puan saya amat beminat dgn projek ini. Bolehkan tuan/puan kongsikan details dan proposal projek ini? Tuan/Puan boleh emelkan ke irfanazmi72@gmail.com atau irfannor33@yahoo.com. jasa baik anda amat dihargai semoga Allah memberkati hidup tuan/puan.

  ReplyDelete
 19. Assalamualaikum tuan/puan saya berminat dgn projek ini. Bolehkan tuan/puan kongsikan details dan proposal projek ini? Tuan/Puan boleh emelkan ke muhammadfiqzainor@gmail.com

  ReplyDelete
 20. salam.sy berminat dgn projek ini.boleh bg detail proposal kpd sy
  hazimkhir94@gmail.com

  ReplyDelete
 21. hi, boleh tak kongsikan pada sy di helmiesufardi@gmail.com

  ReplyDelete