Monday, July 8, 2013

RFID supermarket trolley system

Pada post projek Elektronik pada kali ini,kami telah memilih untuk medekatkan diri kami dengan pasaraya.
Macam mana nak start?ok kita start macam ni...Cuba anda bayangkan
*
*
*
*
tutup matalah...nak suruh bayangkan kan...kena la tutup mata..
Anda berada di sebuah pasaraya.Untuk kasi lagi best bayangan tu,kita kasi nama kat pasaraya tu.Ok nama pasaraya yg anda bayangkan nak pergi ni adalah pasaraya Kay-Poh.Anda pun membuka kertas a4 seperti  gambar di bawah


Jadinya.anda pun bukak lah kertas yg mak kasi.Jadi semasa menolak trolley tu,anda dalam keadaan suspen kerana mak kasi 5 ringgit je.Adakah mencukupi?Anda bukan suspen sebab tak cukup,tapi anda suspen takut tak cukup nak beli mamee untuk anda. :)

Jadinya,Untuk menghilangkan kegusaran mamee anda itu,kami telah memikirkan untuk membuat projek ini.
Setiap barang yg anda masuk dalam trolley anda boleh scan dan harga total anda boleh tahu terus.Jadi bolehlah anda budget untuk mamee anda.

Tapi saya rasa berlaku konflict dlm post ni.sebabnya troli besar tapi barang yang mak suruh beli dalam kertas tu ada 4 je....mcm tak berapa nak logik.. :)



Tak apalah.Tengok ajelah video di bawah ya..



Dengan sistem ni,setiap kali swept barang,ia akan tunjukkan nama item,harga dan expired date.




21 comments:

  1. i interesting in our this project...can you further give information about this project....example price.my email is tigersee@hotmail.com

    ReplyDelete
  2. Sistem projek macm ni tapi pkai barcode scanner ade tak?

    ReplyDelete
  3. Saya berminat.Boleh bg detail nurhana01@gmail.com

    ReplyDelete
  4. saya berminat..blh x bg detail azizie_80@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Salam,,sy berminat la dgn projek ni..boleh tak terangkan dgn lebih lanjut lagi..
    mierappd@gmail.com tq

    ReplyDelete
  6. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya yuszwan_yusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. Salam . boleh bagi detail kat saya tentang projek ini . natassyaizzatie@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Assalam boleh tolong bagi sy detail x pasal projek ini..menarik...fazliatymohdfhadzil@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. Assalam boleh tolong bagi sy detail x pasal projek ini..menarik...fazliatymohdfhadzil@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Salam...saya betul betul serius dan berminat dgn projek ni..boleh tlg bg detail x....falahaidilz@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Salam....saya berminat dgn projek Ni...boleh bg proposal n lebih detail lgi..kerjasama amat sya hargai terima kasih...email esitishafikah@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Salam....saya berminat dgn projek Ni...boleh bg proposal n lebih detail lgi..kerjasama amat sya hargai terima kasih...email dsofia95.ds@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Salam....saya berminat dgn projek Ni...boleh bg proposal n lebih detail lgi..kerjasama amat sya hargai terima kasih...email dsofia95.ds@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Salam...saya berminat tentang projek ni...bleh bgi detail tentanh projek ni...mohamadfaizan04@gmail.com

    ReplyDelete
  15. salam, saya berminat dengan project tuan .. boleh en pm ke gmail saya jijih96@gmail.com detail dan equipment tentang projek ini ..

    ReplyDelete
  16. Salam....saya berminat dgn projek Ni...boleh bg proposal n lebih detail lgi..kerjasama amat sya hargai terima kasih...email zen5ivehitam@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Salam. Saya ingin tahu lebih lanjut mengenai projek ni. Harap dapat email kepada saya lockmercury@ymail.com
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  18. Salam. Saya ingin tahu lebih lanjut mengenai projek ni. Harap dapat email kepada saya lockmercury@ymail.com
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  19. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya hafizrohaizi21@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Salam. Saya ingin tahu lebih lanjut mengenai projek ni. Harap dapat email kepada saya haikalngadinin98@gmail.com
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  21. Salam, sy ingin tahu lebih lanjut ttg projek ni, harap dpt email kat sye mohammadsyafiq98@gmail.com

    ReplyDelete