Thursday, July 18, 2013

Stepper Motor Controller

Salam Ramadhan.Pada malam yang gelap dan berangin ini,Saya ingin mengepos sebuah projek elektronik yang bertajuk Stepper Motor Controller.
Apakah dia Stepper motor? Mengikut kamus tebal di kedai kedai buku,"step" bermaksud langkah.
Contoh ayat :
(1) Kita mesti mengambil langkah berjaga jaga bagi membendung masalah durian berulat-ayat ahli    pokok dan ahli perhutanan.
(2)"Langkah demi langkah,kita harung bersama"-ayat bercinta zaman dahulu kala
(3) "Awak tau tak hari ni hari apa?,hariiii nie haari sabtuuuu"-ayat bercinta zaman baru yang tidak menggunakan ayat langkah.

Berdasarkan 3 ayat di atas,saya rasa anda semua sudah faham kan apa maksud stepper motor? kikikikiki.
Makna nya stepper motor ni dia jalan sikit2.jalan berenti,jalan berenti,jalan berenti...macam tu lah.Jadi kita boleh set berapa langkah yang kita nak dia jalan.

Projek Elektronik kali ini saya telah membuat satu controller yang mana anda boleh memasukkan bilangan langkah yang anda nak stepper motor anda jalan menggunakan keypad dan juga anda boleh memilih arah pusingan motor tersebut.Sila lihat video di bawah



12 comments:

  1. Salam sy nk details projek boleh x kalo bleh tolong emailkan ke kakasir22_92@ymail.com tq atas perkongsian tentng projek yg ade kaitan dgn projek sy

    ReplyDelete
  2. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya yuszwan_yusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Salam.. boleh emailkan detail projek ni tak pd saya... sazilarosman@gmail.com.. tq

    ReplyDelete
  4. Salam, saya brminat dgn projek. Boleh bg dgn detail tntang projek ini

    judinazid@gmail.com

    ReplyDelete
  5. assalammualaikum . saya pelajar kolej vokasional ampangan . saya kena buat projek akhir utk semester 6 ni dan saya berminat dgn projek ni . bokeh tolong email ke apizkeecyk@gmail.com .

    ReplyDelete
  6. assalammualaikum . saya pelajar kolej vokasional ampangan . saya kena buat projek akhir utk semester 6 ni dan saya berminat dgn projek ni . bokeh tolong email ke apizkeecyk@gmail.com .

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum boss, ad jual x linear actuator motor skali dgn control box utk kawalan motor ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mksud sy utk kawal linear actuator motor

      Delete
  8. Salam ,saya berminat dengan projek ni,boleh bg detail tentang projek ini kpada saya fikhri.zamrie@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum cik. Saya berminat dengan projek ni, boleh bagi detail tentang projek kepada saya hasifazman96@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Hai..sy berminat dgn projek ini..Boleh emailkan saya detail pasal projek.. leroydavid97@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Hai..sy berminat dgn projek ini..Boleh emailkan saya detail pasal projek.. leroydavid97@gmail.com

    ReplyDelete